Nesaprašana par rotaslietām

Nu tad aiziet jūriņā - kam, cik, kādām rotaslietām sievietei ir jābūt? Un vai vispār jābūt? Cik reizes dienā jāmaina? Un kam jāpieskaņo - krūšturim, topiņam, biksēm, kurpēm vai lūpu krāsai? Un no kāda materiāla tām rotaslietām jābūt - zelts, sudrabs, bleķis, plastmasa?
Piebildīšu dikti ziņkārīgajām - es rotaslietas nelietoju, no tām man ir tikai caurumi ausīs šobrīd. Pat laulības gredzena nav. Ķēdi ap kaklu arī neviens nav aplicis. Vai ar mani ir galīgi traki? :))

swim  2 8 Skaidra lieta, ka tēma ielikta kā atriebība par neglaimojošiem komplimentiem.
Es tikai nesaprotu, kā var atbildēt rakstiski uz doto jautājumu. Ja vēlies atbildi, ieliec foto konkrētā kleitā vai kostīmā, safočē savas rotaslietas un tad mēs tev palīdzēsim izvēlēties piemērotākās.

Tessa  5 9 pec stila lapam nebušu eleganta sieviete, jo rotu man ir daudz un es tas lietoju vienmer. rokas pulksteni, aproces, kakla kjedi ar kulonu zem formas terpa redzet nevar, atliek gredzeni.
kad neesmu forma, redzet var un izskatas labi, par ko vienmer sanjemu komplimentus. vieniiga dama, kas man reiz aizradiija, man atgadina vienu šejienieti, bet vinja nebija ne tik koša, ka es, ne tik drosmiiga.
auskari man ir babuškas. kka jau trešo gadu nemainu uz citiem.

Paula6  2 9 Kā un cik daudz sieviete rotājas, ir atkarīgs no viņas gaumes, vietas un laika. Ja jaunām meitenēm un sievietēm piestāvētu ne tās dārgās bižutērijas gals un arī ir savs dreskods birojam, darbam ar klientiem un vakaram, tad dāmām pēc 30 jau ir cita kārtība. Tur lētāka bižutērija nederēs, bet tikai kāda 1-2 rotas (auskari un gredzens, kaklarota un auskari, vai tikai kaklarota vai tikai auskari u.tt.) no dārgmetāla vai dabīga akmens. Bet arī tās nedaudzās rotas ir jāprot "nest" eleganti, kas ietver sevī sievietes gaitu, žestus, mīmiku un valodu, smaržas. Tas ir mans skatījums...par pārējiem komentāriem neizteikšos, jo tas nepavisam nepiestāv dāmām. Un vēl...tas viss nemaz nesaistās ar sievietes stīvo izturēšanos, bet gan tikai ar dabiskumu.

elsa  1 4 Mans materiāls ir sudrabs. Veco laiku un roku darbs. Patīk interesanti gredzeni un smagnējas rokassprādzes. Ja kas iepatīkas, nopērku pati vai dodu zīmīgus mājienus, ka vajag.
Citi grabuļi un tie milzīgie kakla karekļi liekas bezgaumīgi. Bet tas ir subjektīvi.

neko    4 Ir rotaslietas un ir "rotaslietas".

Ja pirmās valkā tiešām kā rotas tad otrām ir pavisam cita nozīme. Kaut vai tas pats laulības gredzens. nevalkāt viņu, jo pie kleitas nepiestāv ir tāds ne visai nopietns arguments.
Ir lietas ko manto no paaudzes paaudzē. Ir lietas ko dāvina uz pilngadību. Pēc bērna piedzimšanas. Pēc dienesta beigšanas un daudz kas cits.

Laimnese    3 Man vienmēr kaklā ir zelta ķēdīte ar krustiņu. Ikdienā ir arī auskari ....Saviesīgiem pasākumiem ir komplektiņš auskari, rokassprādze un kaklarota no zelta un oniksa.

abols23    2 Nē,ar tevi viss ir kārtībā!
Paļaujies uz iekšējo sajūtu,kādas rotas lietas vilkt.Ievēro samērību krāsās,akcentējies uz dabas dotajiem akcentiem/acu krāsu,matu kuplumu,ķermeņa formu/.

siikaa16    1 Ikdienā auskari un rokassprādzes. Siltajā laikā arī gredzeni un reizēm kaut kas ap kaklu. Darbā sanāk rotas ņemt nost, paliek tikai auskari. Gan pirktas, gan pašas darinātas. Radiniecēm dāvinu savas gatavotās rotas. Viņām ļoti patīk. Ja kāds grib mani iepriecināt var droši dāvināt kaut ko no "Raganu rotas" vai "Skaistas rotas". Tās rotas ir mana vājība.

Felde    5 Ja ir stila izjuuta-rotaslietas var but dazzadas. Zelts,sudrabs un bizzuteerija - (te gan nedomaju prastu blekki,par 45centiem...).... Un nav noziimes,cik maksaa! Ir japrot salikt gaumiigi! Ja pasas netiekat galaa,ir konsultanti-laipni aicinaati! :) Man nekad cilveeka veertiba nemainas,ja apkaaries ar zelta kkeedem,un pieciem zelta gredzeniem...

siikaa16      Reizēm pie rotām jāpierod. Jāpanēsā diena, otrā dienā jau bez tās nevar iztikt.

adalaide  1 3 Vari "izrotāties" ar krāsainu šallīti vai lakatiņu ,ja pavasarīgas noskaņas "uznāk" ... ;)

Geisha    4 Meitenes pilnmēness ir jau garam. Pasmaidam. Viss ir labi.
Par tēmu.
Rotaslietas lietoju pēc noskaņojuma. Zelts vai sudrabs. Dabīgie akmeņi. Akmeņi patīk. Vienmēr piedomāju kas ar ko iet kopā. Arī smaržas lietoju pēc noskaņojuma. Pavasarī gribās tādas viegli gaisīgas smaržas un velk uz rozā kvarcu, pērlēm, dzintaru. Droši vien ka pavasaris.

nazis  3 9 Vīrieši rotaslietām uzmanību nepievērš. Tās vajadzīgas, lai padižotos citu sieviešu priekšā, jo sievietēm nav ar ko mērīties.
Ja esi vīrietis, tad jāgādā, lai sievietei būtu īstas rotas ar ko rotāties, nevis apkārties ar krāsainu plastmasu. Tikai zelts, sudrabs, īsti akmeņi, dabīgās pērles, var būt vēl dzintars, bet ne kurš katrs. Nekādā gadījumā stikls un visas pārējās imitācijas.

mis_parkere    5 Jābūt tām,kas patīk un jābūt tik,cik gribās.

Bellatrixa    1 Man "grabuļu" ir daudz. Pašas pirkts gan tur ir reti kas. Sudrabs. Zeltu neciešu.
Bez auskariem ikdienā nevaru, un tādā gadījumā, būs vien papildus kāda aproce vai gredzens, bet tas arī viss tā no omas atkarīgs, neesmu jau nekāda Ziemassvētku eglīte, ka jāapkarinās.
Tīri iekšēji ir pretestība, sakarināt visu komplektu - kaut ko ausīs, uz kakla un ap roku vai pirkstos, pat ja ir saskanīgi tie akmeņi. Ja esmu uzlikusi krelles, ausīs būs vienkāršākie sudraba riņķīši. Ar ķēdītēm savukārt vienkārši nedraudzējos, tās manu kaklu pamet pašas :D

Laimnese    1 Nazi, Tev nav taisnība, ka vīrieši nepievēršs uzmanību sievietes rotaslietām....un vēl kā pievēršs....tāpat, kā apģērbam....

KOMPETE  2 3 Galvenais, lai zobi zelta! Pie kam - priekšējie.

Ievinjata      Kādreiz patika nesāt dikti un daudz auskarus. Vakar kārtoju savu smukumlietu galdiņu un secināju, ka savos 43 gados vairs mani mīļoti bleķi un plastmasa tik ļoti nepiestāv. Būs vien darba dienās jārotājas ar ko pieklājīgāku, bet brīvdienās, tad gan laidīšu vaļā!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu