Kāpēc tik daudz kažoku valkātāju?

Apskatījos galeriju par izrādes " arī vaļiem ir bail" pirmizrādi un biju nepatīkami pārsteigta - tik daudz kažoku! Man jau likās, ka kažoki ir vēsture un ka neviena sevi cienoša sieviete vairs nestaigā un nelepojas ar nogalinātu dzīvnieciņu ādām, bet nē - un kā vēl staigā! Tepat oho arī nesen viena lepojās ar beigtu lapsu ap kaklu, ar visu galvu un ķepiņām! Nu kā nav pretīgi ar ko tādu dižoties? Amerika sieva vispār smieklīga, kažoks virs ceļa, baigā draiskule. Varbūt arī maksāja nenormālu naudu tas kažoks, bet skats nožēlojams.

Laimnese  9 18 Man ir kažoks...nu un....es mīlu kaķus, suņus....
Un no kurienes dūnas nāk?
Jā, un mans tētis ir mednieks savos 81 gados...
Varbūt gaļu arī neēdiet? Svētās nevainības!

leopardine  6 7 Nu svēta lieta katru nogalināto dzīvnieku izmantot lietderīgi.Drīz arī Lembergu lauvādas kažokā operā varēs sastapt, jo lapsa jau tā prasti skan.

coldlands  5 13 Bazhix, cik tad ir to lapsu Latvijas mežos, pie tam, ar trakumsērgu slimajam lapsām tas kažoks tāds paknaps.
Es runāju par plašāku ražotni, kur lapsas, ūdeles dzīvo apmēram gadu, mazos būros, un tad tiek nogalinātās, lai tanta varētu pazīmēties.
Es piekritu, ka Aļaskā, Sibīrijā....zemes kur ir auksti, vietējais aborigēns nobliez kažokzvēru, un uzšuj sev kažoku, apavus, siltu ausaini, bet nafig kažoki vajadzīgi pilsētniekiem, kuri dzīvo zemes, kur gradizers uzkāpj pāris reizes ziema līdz -20, tas man neponjatno.
Man nācās pastrādāt audzētava, un es redzēju ka atdzīvojas ar gāzi nomusita ūdele, kurai dīrā nost adu.

ne_meklejumos  4 6 Tas gaumes jautājums vilkt vai nevilkt kažoku, žēl jau ir to zvēriņu, bet tā tai pasaulē iekārtots, kāds kādu apēd, kāds otra ādu izmanto lai sasildītos.

Sallija2  11 12 Man būtu kauns ar kažoku staigāt. Siltumam taču pilnīgi pietiek ar aitas vilnu, kuru iegūst nekaitējot aitai. Manuprāt kažoks ir vecmodīga bezgaumība.

Tinte  10 9 2019.- 2020. gados solot ļoti bargas ziemas. Silti kažociņi ļoti noderētu. Sintētiskā, uzpūstā pufaikā nav ne skata, ne ērtības.

Sallija2  6 11 Tā kā Kruela no 101 dalmācieša, kura gribēja sev kažoku no tiem kucēniem uzšūt! Fui!

Geisha  11 18 Man ir pilnīgi pie kreisās kājas ko kura doma par kažokiem. Man ir 2 kažoki un zamšādas mētelis. Nēsāju un nēsāšu. Nekāds sūda sintepons neaizstās kažociņu. Ar tiem sūda sinteponiem Tu dabu gadījuma nepiesārņo? Kažociņš kalpo 20-30 gadus, bet sintepona pufaika tikai gadus 3. Kažokzvēri vienmēr tika nodīrāti. Ne jau dzīvai lapsai, aitai vai govij to ādu plēš. Labāk ka tā āda sapūst mēslu bedrē? Iespārdīt gribās tos zaļos. Ar prātu draudzēties vajag (ja tāds ir). Un kā ir ar vilnas zeķītēm? Dzīvai aitai spalvu nogriež. Ir suņi kuriem spalvu izplēš dzīviem. Kucēniem astītes, austiņas apgriež. Dzīviem. Bet te bļaustās kad sprāgušai lapsai norauj ādu un izģērē. Dura.

puuuka  9 14 Nesaprotu,par ko tāds cepiens,beigtu zvēru(galu,desu )Tu ēd,bet kažoku valkāt nevari
Dievs radīja visu priekš cilvēka, un arī Ievu un Ādamu viņš ģērba ādās,lai tie nav kaili.
Tā kā neko briesmīgu te nesaskatu,briesmīgāk ir citus aprunāt un zākāt:)

coldlands  4 6 ...dzīvai aitai spalvu nogriez...
Tik tupu tantu vēl neesmu sastapis. Kāda pagraba uzaugusi? Aitai vilnu(ne spalvu)apcērp, kas ataug, bet nodīrāta Ada atpakaļ neataug. Pie tam pajolite, runa ir par nepieciešamām lietām, mantām, spārdītaja idritvai.

una32  8 11 Daudzus tūkstošus gadu cilvēki lietoja dabīgās kažokādas un materiālus un mēs saņēmām veselu, tīru planētu. Pēdējos 100 gados ar mākslīgiem kažokiem un materiāliem planēta jau ir iznīcināta un dzīvot kļuvis neveselīgi. Lielās pilsētas jau slīgst mākslīgo kažoku, materiālu un to izgatavošanas atkritumos. Labi ,ka vēl ir gudri cilvēki , kuri lieto dabīgos materiālus, kuri nepiesārņo planētu. Muļķīgās runas par to, ka mākslīgi materiāli ir veselīgi ir ražotāju reklāmas triks un klaji meli, kuriem tic nedomājoši cilvēki.

vilks28  1 3 Ruda lapsa ar visām ķepām un galvu izskatās tizli un negaumīgi. Bet vispār pret ādas izstrādājumiem naff iebildumu. Es nespēju sevi iedomāties bez ādas siksnas džinsos.

siikaa16  6 8 Apskatījos galerijā bildes. Biju nepatīkami pārsteigta - tik daudz nepārzin etiķeti. Šādos laika apstākļos uz šādu pasākumu nezina, ka jāierodas kažokā vai auduma mētelī.

Momo  2 6 Apavi man vienmēr ir īstas ādas, siksna džinsām arī. Kažoka man nav, bet bebrādas cimdi gan. Ēdu gaļu un olas, noteikti gribētu pagaršot foie gras. Protams, slikti ir dzīvnieku spīdzināt. Bet jāsaprot, ka pilnīgākā tolerance nav iespējama, tas ir strupceļš.

realiste  6 9 Ui, stulbie zālēdāji arī līdz šejienei tikuši... Solvitas, atslābsti lūdzama. Ja neko nesajēdz ne par atjaunojamajiem resursiem, ne vides ilgtspēju, ne parastākajiem dabas procesiem, tad nevajag savu glupību un aprobežotību visiem parādīt un klāstīt....

Tessa  2 5 lasot solvitasu, vel kritiishu kardinajuma shkjirstiit dzeltenas lapas, piekriitu gan tam, ka apgjerbu gaume musu prominencem un krejumam ir briesmiiga aiz retiem iznjemumiem.
kazhoks nav un nekad neesmu velejusies, lai man tads butu. es tadas lietas nemacetu staidzinat un man tam nebutu laika. musu teatrii viss ir vienkarshak un ne mazak skaisti. iztiktu bez kazhoka.

Jurijs1962Augums163  3 8 19:39 Daudzus tukstošus zīdītājus nogalinā zverufermās lai pārīte gaumīgo damu palepotos ar savu "etiketu"! Runa par mocībām dzīves būtnēm ! Vidi piesarņo visas ražotnes - un vispār : pārsēdīsimies uz zirgiem, ka tas bija pirms 100 gadiem ! Nē, una32, jums ne 1, a laikam 150 zirgu vides piesarņošanas agregāts. Un tāpat vēl 3-4 milliardam "unām" uz musu planetēs. Vot kas piesarņo.

vilks28  2   Vot pižiku gan laikam nekad bez stipras vajadzības nevilktu gan.

DanaL  5 7 Kaut kad reiz OHO jau deklarēju, ka dabīgās kažokādas nevēlos, negribu nēsāt sev virsū līķus. Tam komentāram pārsvarā bija tikai sarkanie īkšķi!
Un ir liela atšķirība vai ēst gaļu, kas nepieciešama izdzīvošanai vai audzēt kažokzvērus, lai padižotos.
Kanādā joprojām ādu novelk dzīvam ronim..., tas vairs nav pat noslēpums. Par pārējo dzīvnieku dīrāšanas tradīcijām mēs zinām tikai oficiālo versiju.
Par gaumi nestrīdas. Katram pašam jāizlemj vai nēsāt mugurā vai uz galvas to dzīvnieku fermu vai nē.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu