Zeķes sandalēs.

Iedvesma no paralēlas diskusijas citā tēmā.
Tātad: kāpēc nē?, kāpēc jā? vai ir iespējami pieņemami varianti un no kurienes vispār šim visam ´´aug kājas´´.
Autora viedoklis: padomijas stila garās zeķes (melnas :D ) līdz pus kājai un sandales tiešām izskatās pabriesmīgi, bet ja izmanto īsās sporta zeķītes miesas vai sandaļu krāsā, tad taču ir cits skats. Bez tam ne visiem ir tik burvīga kājas pēdas konstrukcija, lai gribētos to eksponēt sandalē bez zeķes.

ac64    4 Stulbums,ka man ir erti ta ari staigaju,un man pie kajas ko citi doma,GALVENAIS KA MAN IR ERTI

DanaL  1 2 Atvainojos, ka iejaucos, bet šeit ir runa ne tikai par stilu, bet arī par lietišķo etiķeti.

Lietišķā etiķete nosaka, ka sievietēm zeķes (domātas garās zeķes vai zeķbikses) velkamas tikai slēgtas kurpēs ar slēgtu purngalu. Savukārt slēgtajās kurpēs ar vaļēju purngalu vai sandalēs, basenēs utt. zeķes (nekādas) netiek vilktas. To der ievērot sievietēm, ne tikai dodoties uz oficiāliem pasākumiem un pieņemšanām, bet arī uz ielas un darbā, ja negribas, lai par jums pasmīkņā.

Par vīriešu paradumiem valkāt zeķes sandalēs kā arī par par citiem neformāliem pasākumiem - mājas ballītēm, pārgājieniem utt. - etiķete klusē.

_love_    2 Reiz pretī nāca kāds kungs gados, kurš acīmredzami bija uzzinājis šo modes vērtību - sandalēs bez zeķēm šorti + iesauļotas kājas līdz zeķu vietai + sandales bez zeķēm... nē, labāk būtu vilcis tās zeķes. skats nepavisam nebija labs.

Bet ja nopietni - mani īpaši tas nesatrauc - ar vai bez zeķēm.
Manuprāt, daudz lielāks bieds ir krokši (tās super ērtās, bet tikpat neglītās čības) un bārdas :D

lasminaxxl    1 Es visu vasaru staigāju zeķēs, neatkarīgi no karstuma ..
Ko man tagad darīt ?

che23  1 1 piekritu love!!!
tie crokši
labi dzeks crokšos ar alu,trenūzenēs..
bet sievietes..trenūzenes,crookši,dzips un maxsima..tas vnk ir psdec...

dafnids    3 A priekš tam jau ir sievietes, lai savu vīrieti sapucētu un pateiktu ko viņam kurā brīdī vilkt :)
Es teiktu ka vēl briesmīgāks skats ir ka apaļīga dāma ielien miņukos (tagad gan modē ir legingi) vai lūpas un acis sakrāso tā ka to jau pa gabalu var ieraudzīt :)

Tessa    3 man domat, katastrofas tachu parasti metas kopa. vinjam zekjes zandales, vinjai zekjes bosonozhkas. tapec nav japardziivo par citu stilu, lai tak cilveki staiga ka grib-dzhemperiem bikses, lieku svaru stringos un legingos, leopardu iisas apspiletas kleitas un ta talak.
tveriet dziivi vieglak tak.

piparbecinja  2 1 Lai nu kas, bet sieriņi zandalēs man netraucē, ja nu vienīgi galīgi sitas ārā no kopējā tēla. Jebkuram vecim var piemeklēt šortus, sierus un zandales, lai viņš izskatītos pieklājīgi.
Te viena izteicās, ka zandales tikai pludmalē. Wtf? Ja cilvēks strādā Rīgas centrā un ārā ir 25-30 grādi, tad nafiga viņam cepināties kurpēs?
Traucē tām, kas iedomājas sevi briesmīgi smalkas esam. Varbūt ar ko citu nevar paspīdēt? Dāmas, jums lietus nelīst degunā?
Pajāt etiķeti!

Tessa  1 2 ja, Riigas centra, kada birzha vai banka, da vienalga kura iestadiijuma- un shitads dailjums, aga.
ja nu vieniigi Centraltirgu. nevaretu paiet garam, neko nenoperkot.

bishkj izpratnei arii ir jabut, gan par stilu, gan par etikjeti. ja jau Riigas centra strada :DD

jollyroger      A vai nav vienalga?? Nepatīk, neskaties. Ja cilvēkam salst kājas un tā patīk, lai staigā.

Vucis  1 1 Nost ar zeķēm vasarā! Sandales ir vasaras apavi, tādēļ ar zeķēm nedraudzējas.

Vucis      Neko nezinu par ufisiem. Bet vīriešiem iesaku nomazgāt kājas, apgriezt nagus un aizmirst par zeķēm sandalēs!

Rinkulis    3 Njā...te viss jau ir pateikts - Mode šobrīd DIKTĒJOT...
Nu kādam mode diktē, bet kādam veselais saprāts....

Labi - sandales, tas ir atsevišķs stāsts, bet te jau vispār pavīdēja doma, priekš kam vasaras apavos un kurpēs zeķes vilkt - kā tas izskatīsies, ai ai ai...
Nu vienvārdsakot, dārgās sievietes, es pieļauju, ka jums nav nācies valkāt vīriešu kurpes (tāpat kā man sieviešu), bet vīriešiem vairāk vai mazāk bet svīst kājas neatkarīgi no tā vai viņas ir mazgātas vai nemazgātas. Situāciju vēl pasliktina tas, ka mūsdienu apavi ir tādi, kuros kājas tiešām svīst - neatkarīgi no zīmola, cenas, materiāla - pat 100+ eiro ādas kurpelēs (vasaras) kājas svīst. Arī galīgi vaļēja sportiska tipa ādas brendotās zandalēs svīst pēdas un tās vietiņas, kas ir kontaktā ar ko...tieši tā ar tām vietām, kas arī rīvējas visvairāk. Ļoti reti gadās tādi apavi, kuros pekas nesvīst, ļoti. Zeķes funkcija ir ne tikai dot siltumu, bet arī uzsūkt mitrumu, tādejādi pasargājot kāju, minimizējot tulznu un maigāku saberzumu veidošanos, kā arī neļauj bieži vien ādas iekšējam kurpju tapsējumam mirkt sviedros sasmakt, ātri zaudēt krāsu un vispār kurpēm pārtapt nelietojamām. Zeķi novelkam, izmazgājam, kājas nomazgājam, nākamā dienā liekam jaunu bildi iekšā. Ja kāda vēl to nespēj uztvert, tad iztēlojaties, ka jums liek uzvilkt ādas bikses karstā vasaras dienā UN bez apakšveļas - respektīvi tām baltajām maigajām kokvilnas biksiņām. kas tik labi uzsūc pamājam ar rociņu. Super vaine - sajūta dienas beigās?! :)

Kur te ir kāds sakars ar nekoptiem nagiem, sēnīti vai plaisājušiem papēžiem? Kaut kā stereotipos dzīvojam...

fargo    1 goda vārds, man neienāktu prādā domāt, kāpēc sieviete staigā ar vaļējiem apaviem UN zeķēs...
nemaz nerunājot par to, ka man nekad, nekad nebūtu ienācis prātā, ka zeķes nedrīkst nesāt kājās, ja valkā sandales. kāpēc?!?! kas par etiķeti, no kurienes tā etiķete, ej viņu sazin... kaut kur to etiķeti apstiprina, balso un tā? kā līdz tādām lietām cilvēki vispār aizdomājas?
lai satiekot cilvēku, domātu, vai viņam sandalēs autās kājas ir zeķēs vai nav. zooparks, goda vārds.

MJooun    2 Mans sliecas domaat, ka te vairums daamu uz peedu fetishu kritushas...sandalaas pats labums buutu apbriinot cik gliitas sexy peedinjas kungam, patecinaat siekalu, bet te kaut kaada zekje - pavisam nevajadziiga, taapeec ar taads naids pret to radies!!!

selnija_  1   Nē, mister Jāni, mums fetišs uz ciskiņām/šorti vasarā/ un pezpiedurkņu krekliem/plecu līnija liek siekalu tecināt/:))DDD

adamsone    2 Ja zeķes zandalēs būtu vienīgā problēma saistībā ar vīrieti, tad dzīve būtu taisni vai rožu dārzs.
Nesīkumosimies, varbūt...

erucanob    2 Man šķiet, ka problēma ir iekš tā, ka mūsu vīrieši nav sevišķi tīrīgi.Un protams, ka netīru kāju ievilkt basenē nav smuki, bet uzvelkot zeķi, tīri nekas.
Tāpat kā virs kleitas nevelk piemēram maiku, tāpat zandalēs/ ne vīrieši ne sievietes/ nevelk zeķes. Ja kājas tik neglītas, tad jānēsā slēgti apavi, tagad taču tādas tenisčības tieši modē. Tās īsās kapzeķes ir domātas krasovkām.

jozolsen    2 Jāstaigā galošās un vāvulēm nebūs iebildumi..

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu