Stils?

Stils?Kurš no šiem stiliem ir visvairāk jūsu gaumē un kāpēc?

Fotoman      Moins, tipa modeles vecmáminas, kaut káds nekrofilisms!

limonija      Pirmajā lapā man tās cēlās kundzes visas pēc pensionētām, zvērinātām učenēm izskatās:D...Brr...Laikam ir pašai savs stils - nepatīk atrasties cilvēkos ar devīzi - vai redzat, kā esmu sapucējusies? Dažas detaļas patika, bet gatavā veidā ņemtu 9., papildinot ar spilgtu šallīti un izietu ielās;) Cepures nevalkāju, jo maza auguma kundzītes tādās izskatās pēc sēnes:D Kažoki arī man neder. Raibi svārki patīk vasarā, bet žaketes diez ko nemīlu.

Paula6      Gadu gaitā man ir izveidojies savs stils...noteiktam gadījumam un gadalaikam. Praktiski nepērku veikalos, jo nepatīk redzēt otru līdzīgu. No žurnāliem un modes skatēm ņemu kādu iezīmi vai knifiņu un "pielaikoju" sev. Akli sekot modei un līdzināties kam ir pārāk muļķīgi, to dara tad ja nav sava stila izjūtas un gaumes.

boka      10 un 13.13 jam nogrieztu piedurknes.

ucibucis29      /domīgi pastās uz Elestes komentāru 15.46. / Teikums "Ucibuci - ielīdīs kašķēties kašķēšanāš pēc vai ne " man nav saprotams. Iztulko, lūdzu latviski.

Ja tev bail vai neproti diskutēt, nu žēl. Jaunie parasti ir drosmīgāki.

Ja nesaprati, tad paskaidroju - stils nav tikai apģērbs. Stils ir izteiksmes veids, pareizrakstība, balss tonis, žesti un sejas izteiksme. Vārdu izvēle un arī domāšanas veids.

Tava stila paraugs (kurā Tu nevienam neuzbraucot, ir zemāk)

"Tessa, Tev parasti ļoti muļķīgas un īsas atbildes gandrīz visās tēmās. .......tādēļ es runāju par augsta ranka iestādēm, kur darbinieki ir reāli trennēti tam, zin kā uzvesties un ko teikt, kad teikt.
Pieņemu, ka esi no cilvēkiem kas šeit redz tikai atsevišķus vārdus (augsts ranks-cilvēki parastie), nevis saprot kopainu un ko es vispār saku.

Sevišķa stila pērle ir šis :"augsta ranka iestādēm, kur darbinieki ir reāli trennēti tam"

tiu      Apžēliņ! Ucis kašķīgs? Tas ir kas jauns!
Vairāk lec acīs, ka daža laba te ir tik iedomīga, ka tālāk nav kur iet!
Labi, stils spilgti parādās tekstā par reāli trennētiem augsta ranka darbiniekiem, bet nu frāze "cilvēki parastie" jau pārspēj visu un labi atspoguļo domāšanas veidu kā dzīvošanu kaut kādā teoriju pasaulē, kur mīt cilvēki parastie un cilvēki īpašie.
Atklāšu mazu noslēpumu! Visi ir cilvēki parastie, aiz kam zūd nepieciešamība lietot šo apzīmējumu.
Un augtsprātība nevienu par īpašu nepadara.

Tinte      2., 3., 5., 7., 9., 16.

ucibucPA      /joprojām uzjautrinās/ Modei nav nekāda sakara ar stilu. Stils ir ārpus modes.

Šeit būs izvilkums no letonika.lv "

"... stils ... Var būt atsevišķa daiļdarba vai žanra stils, individuālais stils, arī laikmetu ... vai māksliniecisko ...
stils Enciklopēdiskā vārdnīca
... publicistikas, sarunvalodas (literārās), daiļliteratūras stils; pēc emocionāli ekspresīvās informācijas – oficiālais, svinīgais, sirsnīgais, humoristiskais,... , ironiskais ...
stils Enciklopēdiskā vārdnīca
... un skola, šaurākā – mākslinieka individuāls stila jeb radošā maniere."

princesemelna      3
10
11
mans stils

ucibucPA      "Tātad katrs apģērbs tiek šūts speciāli konkrētu īpašību apveltītam cilvēkam, saki? Mode var iztikt bez stila, viennozīmīgi - to var ļoti bieži redzēt uz ielām - tās var būt divas dažādas pasaules." Savstarpēji nesaistīti teikumi. Tekstam nav kopsakarības.

Atbilde uz 1. teikumu - tā vajadzētu būt. Tādiem kā man - "parastajiem cilvēkiem" tādu iespēju nav. Atliek tēla veidošana no gataviem gabaliem, izmantojot to, kas pieejams. Parasti cilvēks, veidojot tēlu, vadās no tā, kas piestāv. Un ignorē modi.

Atbilde uz 2. teikumu. Mode vairumā gadījumu iztiek bez stila.

Atbilde uz pēdējo. Tu esi iepazinusi visus manus 2 profilus. :D

fargo      re kā, no strīdiem beigās arī kaut kāds saturs tieks izspiests.

ucbucPA      Nu, Eleste, tev par godu 3.profils. Īstenībā sen neesmu padiskutējusi.

Ļoti negribas to teikt, bet... Pēc Tava izteiksmes veida spriežu, ka Tev ir vairāk par vidējo izglītību. Un pat, ja nē. Jebkuram 10.klases skolēnam ir skaidrs - wikipēdija nekad, nekur nav lietojama kā avots uz kuru atsaukties. Nekad. Nekur.

Nereducē cilvēka kā personības stilu uz apģērba stilu. Parasti apģērbs ir 1 stila daļa. Tev negribas pieņemt, ka stils ir domāšana, rakstība, izteikšanās utt. Tad salīdzini dažādu subkultūru pārstāvjus. Viņi neatšķiras tikai ar apģērbu. Noliec blakus metālistus un mormoņus. Kas sanāca?

VIZUAALAAmaaksla      Nevienā bildē nav pārstāvēts neviens stils-- visi piemēri ir klaja eklektika, boho savārstījums....smuki, bet- bezstils!
Stila iezīmes raksturo divi lielumi----vieta un laiks, kur un kad attiecīgās iezimes ieviestas, radušās. Viss pārējais ir iezīmes, atvasinājumi. Stila ietekmes.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu