Vai skaitāmies modīgi ģērbušies..?

Man palicis iespaids, ka pēdējos 20 gados modes tendences ir tik dažādas, ka par modīgu var uzskatīt bezmaz vai jebkuru apģērbu, jo gan jau kādā modes skatē būs parādījies arī kaut kas tāds, kas līdzīgs jebkam, kas atrodams mūsu garderobē jau no aizlaikiem... Kļūdos..?

Just_ (2012-05-11 10:29)      Vecas drēbes ir vecas un nekad vairs nebūs modernas. Kaut gan (tikai piemērs!) 70. gadu sākuma kļošenes it kā atbilst vēlāka laika modes prasībām, tāpat ar pirmo acu uzmetienu ir redzams, ka tā ir vecas 70. gadu kļošenes. Atšķiras materiāli, piegriezums, apdare. Tas pats attiecas uz apaviem.

AijaT (2012-05-11 10:43)      Moderna humpalu drēbītes-hi un ha,bet sevi jau no malas neredz.
Vēl man patīk klaunkurpītes,vienmēr brīnos,kā viņām kājas nesapinas.
Patīk,ka tagad nav visām 100% jāstaigā vienādos apavos,vai tikai garos lindrakos.
Ceru ka no modes iziet lielās tašas,nošļukušās ūzas un apakšveļas rādīšana.

art_deco (2012-05-11 10:46)      Pašās pēdējās modes tendencēs netērpjos, bet aptuveni zinu, kas ir modē. Mums te LV nemaz tik moderni veikali nav. Sortiments visos aptuveni vienāds , kas ir tas jāpērk.
No šobrīd modernajiem tērpiem ļoti nepatīk topi, blūzes ar vienu piedurkni, ja vēl tā ir gara, tad vispār fuj. Patīk - pītās zoles platformenes un skater dress siluets.

utji_butji (2012-05-11 10:50)      Neesmu Latvijas veikalos neko pirkusi kādus 5 gadus. Iepērkos UK un US konkrētu brendu veikalos un jūtos ļoti "moderna" savā vecumā.

mis_parkere (2012-05-11 10:59)      Strādāju veikalā,man ir ispēja aplūkot līdz nelabumam klientus.Jāsaka,ka visi ģerbjas sasodīti vienādi.Jā,pēc veikalu jaunāko kolekciju piedāvājumiem,saskaņotās krāsās,teksturās....bet garlaicīgi.Nekādas individualitātes.
p.s.es neesmu modīga :D

av2 (2012-05-11 11:08)      ...ir jau apggeerbi, kas vienmeer sievieteem ir piestaveejussi. Kleitinnas...visaadas, piemeeram.Bet ja viirietis saak baigi sekot modei , tad tas vairs nav viirietis :(

p_p (2012-05-11 12:14)      Ir augstā mode, tā ir kā māksla - skatīties var, bet mugurā vilkt negribas.

Mode-parastā ir domāta bagātām un nogarlaikojušamies dāmītēm, kuras ar stila izjūtu nevar izcelties.
Tomēr kaut kas no tās modes vienmēr "ielien" arī rūpnieciskajā ražošanā - bikses šauras vai platas, svārki īsi vai gari, kurpes ar spicu purnu vai noapaļotu, uz papēža vai bez papēža, krāsa, fasons, utt

Tāpat, pastāv arī klasika, kas ir modē visu laiku, piemēram, uzvalks un mazā melnā kokteiļkleita.

PS. Pievienojos art_deco - sortiments visos veikalos ir sasodīti vienāds, ja gribas kaut ko "ar odziņu" jāšuj pašam.

lapene5 (2012-05-11 12:26)      Neģērbjos baigi modīgi , bet ar gaumi gan, droši izmantojot jaunās modes tendences ...
Bet sievietes kas ap 50 gadiem valkā miņukus, zvanveida svārkus virs ceļa un apspīlētus krekliņus, kas izceļ tauku krunkas , ir iestrēgušas jaunībā:)

hefny (2012-05-11 12:29)      hmm
laikam jāskrien sagādāt to melno midi mežģiņkleitiņu...
vai tad normāla auduma melna kleitiņa vairs neder??sarkstu un bālēju šitos modes guru textus lasot...
gluži aiz kauna zemē cenšos ielīst...
ko nu??...
Man paliela- latvietes- stabila kāja...tādu izmēru normālai latvietei te Latvijā nedabūt ar platumu aiz abcd, kas ir galējais platums un galējais izmērs parasti ir 40/41.
Man tādas slaidas pedas...franču/itāļu kurpes gan der- kā uzlietas, bet tās nu gan var tikai laikam humpalās dabūt-pat jaunas-ar cedeli, vai Vācijā--tur ir vismaz 20pāru izvēlei.
Latvijā-te tādi jocīgi izmēri ar jocīgu platumu-palielam izmēram.
Drēbes tāpat-tādi pusaudzū izmēri,ar sliktu auduma un šuvuma paraugu.....laikam no bolderājas uz ´dižveikalu žimolveikaliem ...
Ja itālijā, Austrijā uzmēra 44,46,48 rS izmēra drēbes,-tad der, kritums labs-izskats moderns. te--nu tīņu nekvalitatīva mode ar brendu uzšuvēm...
hi hi
staigāju,-lai man ērti, jo izbraukāt pasauli dēļ apģērba gabala dēļ.....nu ir ko sadarīt.....Bez sāpēm un ar smaidu.....

psychobitch (2012-05-11 12:30)      tas ir atkarīgs no tā, kā tās ir uzglabātas un cik ļoti nēsāšanai tās ir saglabājušās, parasti šādas drēbes ir atradums ar mākslu saistītiem cilvēkiem un tie tad var šadi izpaust savu fantāziju un atgriezt jebkuru apģērbu otrā jaunībā kā mākslas darbu, bet tam ir vajadzīgas zināšanas... sliktākais ir tas, ka katrs apģērbs nes līdz sev to informāciju, kura ir palikusi no laikiem, kad tie tika nēsāti un jāuzmanās ir no tā, kādas sekas tas var atstāt uz nākošo šo drēbju saimnieku, tam parasti mirušu cilvēku drēbes labāk būtu sadedzināt un neaizrauties ar dāsnu to dalīšanu nabagiem, sak gan jau kādam noderēs, nenoderēs gan...

mieru_tikai_mieru (2012-05-11 12:51)      negribas meklēt, bet pavisam nesen vēl sabiedriskajās vietnēs figurēja viedoklis, ka modei seko tikai dumji cilvēki, bez izglītības, pašpārliecinātības un gaumes. Ja ne ar ko citu sevi pierādīt nespēj, tad - vismaz ar modernām lupatiņām.
Pati neesmu modīga, jo man joprojām nav speciālās velobraucēju biksiņas...

Lucy (2012-05-11 14:31)      Nedaudz seko gan,bet vai velku to kas skaitās moders,nu diezvai.Patreiz laikam modē tas saplēstās džīnu bikses,jo biju nesen bērēs,pat mazbērns uz bērēm ar tādām caurumainām atnāca.Nu man tomēr liekās ir kaut kāda etiķete,kā jāierodas uz bērēm.Es vienmēr velku svārkus vai kleitu,pat bikses nevelku un protams tumšu krāsu.Tā mani jau no agras bērnības babiņa,mamma ir mācijušas.

labvakar (2012-05-11 14:36)      Ir gaume vai nav var just jau pēc profīlbildēm.
Un vēl,mums ir 2 nelaimes,vai nu naudas maz,vai nauda ir,bet gaume nav,tādēļ ielās redzam miksli.Ko nozīmē moderni?Tas ir kā vairākumam.Šaubos ka jūs uzvilktu mugurā to,ko demonstrē modes skatēs Parīzē.
Pēc manas saprašanas moderni ģērbta ir tā,kura uzvilkusi savam augumam un gadiem atbilstošu apģērbu,nevis slāj 12cm augstpapedenēs.
Kas te teica,ka ģērbjas moderni-pastāstiet,kas tagad ir modē.

Ingaxx (2012-05-11 19:22)      Modīgi ir ģērbties atbilstoši situācijai - ja džeks aicina ar moci izvizināt, tad vakarkleita nepiestāv, un ja uz operu aicina, tad šorti ir pārāk mazs apģērba gabals...

atrastaa (2012-05-11 21:17)      katram vecumam sava mode

snamlet (2012-05-12 00:51)      Latvijā nav veikalu ar modernu apģērbu kolekcijām un mūsu dārgie veikali pārpildīti ar citās valstīs dārgu neejošu preci. Veikalos neiepērkos, bet tā kā man nāk katalogi no Itālijas, Francijas un Vācijas savas drēbes šuju pati pēc saviem modeļiem un savā stilā, kas ir gan ērts, gan moderns un priecājos, ja modelī esmu iekļāvusi arī nākamā modernā stila elementus. Bet galvenais - tāds mans mētelis, kleitiņa vai kostīms nav nevienai citai. Dažas drēbes pasūtu no šīm valstīm - sporta jaciņas, džinsas u.tt.

trussardi (2017-01-14 20:54)      ...Tiri ka individi mes esam moderni,bet ka tauta...ne . Ja nu Baltijas vidu visiem prieksa. Un tad tikai uz to tradiciju rekina,kad Riga bija psrs Eiropa. Divaini butu,jo puse ...ieperkas ...humpalu bode un pat stav rindas. Mode tas ir mirklis, mainiga un plustosa.To sajust var...bet ne nokert.Brends ta jau ir sezonas prece, un dazreiz pat ilgak...tikai pie mums to pirkt nav doma pratiga...viens vienigs fufels. Ar retu iznemumu...un cenu,cenucenu. Tapec dziedu es...Parize,Roma,Londona...un braucu uz Vaciju iepirkties!...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu